FAQ (Veelgestelde Vragen)

Dit is een levend document wat wanneer nodig geüpdatet zal worden. Heb je een vraag die hier niet beantwoord wordt? Mail dan naar comite30juni1julieindhoven@gmail.com.


30 juni / 1 juli

Hoe kan meedoen?

Je kunt ons helpen door je als vrijwilliger op te geven of door op het festival op 1 juli op de markt/braderie bij te dragen. De braderie is kleurrijk en inspirerend, vol met eten, authentieke producten, beauty products, snacks, workshops en meer.


Is Keti Koti / Kadena Kibra toegankelijk voor iedereen?

We hebben ons best gedaan om zowel 30 juni als 1 juli zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen. Wat dat precies betekent kun je hier voor 30 juni en hier voor 1 juli lezen.


Wat is de locatie van de herdenking op 30 juni precies?

De Herdenking Transatlantisch Slavernijverleden 2023 vindt plaats in de tuin achter het stadhuis. Deze tuin is van alle kanten te bereiken, met de hoofdingang aan de Wal, tussen het stadhuis en de Dommel. Een grotere afbeelding vind je hier.

Algemeen

Organiseren jullie je alleen Keti Koti / Kadena Kibra?

Nee, Keti Koti / Kadena Kibra 2023 is “just the beginning”.

Stichting Comité 30 juni / 1 juli streeft ernaar om de bewustwording van het Nederlandse slavernijverleden en de doorwerking van deze geschiedenis in het heden regiobreed te vergroten. Dit doen wij niet alleen door het organiseren van herdenkingsbijeenkomsten en vieringen op 30 juni en 1 juli.

  • We organiseren ook op andere dagen educatieve activiteiten zoals lezingen, workshops en schoolprojecten om de kennis over de slavernijgeschiedenis en de doorwerking daarvan in het heden te vergroten.
  • We faciliteren dialogen over het belang van de slavernijgeschiedenis voor de hedendaagse samenleving en het bespreken van oplossingen voor de problemen die voorgekomen zijn uit deze geschiedenis.
  • We organiseren en faciliteren activiteiten rondom andere dagen die van belang zijn rondom het Nederlandse slavernijverleden en de doorwerking ervan in het heden.
  • We bieden daarnaast platform voor verhalen van alle groepen die bij de geschiedenis van de slavernij betrokken zijn. Dit doen we onder andere door het organiseren van bijeenkomsten en het faciliteren van debatten en discussies. Hierbij besteden we aandacht aan de diversiteit van perspectieven en verhalen, en zorgen dat alle stemmen gehoord worden.

Hoe kan ik meedoen?

Naast het bestuur zijn er werkgroepen voor de verschillende activiteiten die door het jaar heen worden georganiseerd rondom de doorwerking van het Nederlandse slavernijverleden in het heden. Hierbij kun je aansluiten door te mailen naar comite30juni1julieindhoven@gmail.com. Laat je weten wat je zou willen bijdragen? Heb je nog geen idee, laat dat ook even weten, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.