Ode to freedom | 30 juni | M by Muziekgebouw Eindhoven

Op 30 juni herdenken we in Eindhoven het slavernijverleden in de prachtige tuin achter het Stadhuis. Na de ceremonie zal er een muzikaal optreden plaatsvinden in M, wat zich bevindt in het Muziekgebouw Eindhoven.

Geniet van iconische nummers door artiesten zoals Solange Rose en laat je inspireren door verhalen die aansluiten bij het thema van de avond. 🗣️💫

Toegang is gratis, maar het reserveren van een ticket is verplicht. De deuren openen om 20:30 uur en om 21:15 uur start het programma van de avond.

Solange Rose

Solange Rose, geboren in Suriname, zong al tijdens de eerste Keti Koti / Kadena Kibrá viering in Eindhoven. Solange heeft een grote passie voor het overbrengen van rauwe emotie in muziek, mensen raken en de liefde voor muziek delen. Ze geeft ook muzikaal onderwijs aan nieuwe Nederlandse kinderen. 🎶❤️

Keti Koti / Kadena Kibrá

Jaarlijks herdenken we op 30 juni het slavernijverleden. De dag erna, op 1 juli, vieren we de afschaffing van de slavernij, officieel in 1863. In de praktijk werkten tot slaaf gemaakten echter soms nog 10 jaar langer op de plantages, waardoor voor velen 1873 het definitieve einde aan de slavernij markeert. De term ‘Keti Koti’ (Sranantongo) of ‘Kadena Kibrá’ (Papiaments) betekent ‘Ketenen Gebroken’. Deze dagen omvatten zowel herdenkingsceremonies als feestelijke activiteiten, met muziek, dans en traditionele gerechten. Keti Koti / Kadena Kibrá benadrukt het belang van bewustwording, verzoening en het vieren van culturele diversiteit, terwijl het eer betoont aan de voorouders die hebben geleden onder slavernij.

Toegang is gratis, maar het reserveren van een ticket is verplicht. De deuren openen om 20:30 uur en om 21:15 uur start het programma van de avond.


/

/